Blog

A fogbeültetésre váratlanul is szükség lehet…

2012.10.02 17:00

 

Üdvözöllek a blogomon, kedves Látogató! Az első bejegyzésem egy tragédiáról fog szólni, na nem halálosról, de számomra mégis borzalmas. Sajnos kisgyerekkorom óta rajongok az édességekért, és ez a fogaim állapotán is látszik, 2 korona is van már a fogamban huszonéves korom óta, amelyek tökéletes fogpótlásnak bizonyultak egészen múlt hét keddig. Akkor ugyanis egy szerencsétlen harapás következtében az egyik régi koronám letörött. Alatta a csonk ami tartotta annyira el volt rohadva, hogy nem bírta már többé alátámasztani a rá helyezett koronát, egyszerűen letörött.

Miután a fogorvosom megvizsgált, azt mondta, annyira elhalt a korona alatti része a fogfamnak, hogy igazából a gyökérkezelés sem segíthetne megmenteni a fogat, így azt javasolná, hogy húzza ki. Micsoda?! Én nemélhetek hiányos fogsorral, emberekkel dolgozom nap mint nap a munkám során, nem engedhetem meg magamnak, hogy akárhányszor elmosolyodom, a lyukas, foghíjas fogsorom virítson az ügyfelek képébe. Valljuk be, hogy undorító látvány. Nem is tűrt halasztás megoldást keresni a problémámra, ezért faggattam ki az orvosomat a lehetőségekről.

Ekkor említette a fogbeültetés implantáció útján történő fogpótlást. Korábban nem is hallottam erőől a beavatkozásról, és miután elmesélte részletesen az eljárás menetét, egy kicsit meg is ijedtem, ez ugyanis a leghosszabb gyógulási idejű, legdrágább, legösszetettebb fogpótlás eljárás.

Viszont az eredmény tényleg fantasztikus, akár 40 évig is funkcionálhat az ily módon készített fogpótlás! És a fogbeültetés Budapest egyik legközelebbi kerületében is elérhető! Nem is beszélve arról, hogy érzetre teljesen olyan,mint a természetes fogaink (fájni persze nem tud), színre és megjelenésre alig megkülönböztethető, a mesterséges foggyökér pedig az eredetinél is erősebb alapot biztosít a felípített fognak.

Egyelőre utána akarok járni, hogy támogatja-e az egészségbiztosító, ugyanis ha lehetőség van rá, ezzel a módszerrel szeretném pótolni elvesztett fogamat, csak a saját zsebből nem igazán engedhetném meg magamnak.

Vannak tapasztalataitok a témában? Netalántán volt már valakinek fogbeültetése? Minden tapasztalatra (pozitívra és negatívra is) kíváncsi lennék!

Első bejegyzés

2012.10.02 16:24

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.

Címkék

A címkék listája üres.